Фотография- работна среща в Бялисток, Полша 26.03.-01.04.2017

В периода 26 март, 1 април се състоя последната работна среща по проект "Всяко дете е творец", в град Бялисток, Полша.Срещата беше планирана за провеждане в турския град Тарсус и партниращото ни училище от там, но поради нестабилната обстановка в южната ни съседка всичките шест партниращи си страни решихме срещата да се проведе в друга страна и полските партньори предложиха символичното си домакинство, за което много благодарим. И така започна нашата последна среща.
Първият ден бяхме посрещнати официално в училище,а турските партньори получиха символичен ключ.









Първи за представяне бе словенския урок , който се позоваваше на древен вид фотография, базираща се на слънчевата светлина.











Урокът на полските партньори бе на тема "Портрет".Учениците използваха атрактивни костюми за снимките.







Наблюдавахме и урока в две части на унгарските ни партньори- Фото албум от ретро снимки и фото колаж.










Френският урок ни пренесе в Турция. На фона на пейзажи от тази прекрасна страна,учениците присъстващи на урока, бяха заснети на зелен фон, след което с помощта на фотообработваща програма те можаха да се поставят на избрано от тях място и така се създадоха уникални фотоколажи.




    Нашият урок бе озаглавен "Аз около света" .Урокът беше подготвен от Таня Мизова и Стефка Стоянова-учители по изобразително изкуство в 88 СУ " Димитър Попниколов", София, преведен от Десислава Димитрова, учител по английски език ,а презентацията и изнасянето му в Бялисток бяха подготвени от Диана Иванова, координатор на проекта.Идеята на урока беше присъстващите ученици да поставят свои снимки на известни места от България като за целта половината от пейзажа бе черно бял и те имаха свободата да го оцветят по свое виждане.
















































Посетихме и националния резерват Бяловежа.














А ето и изложбата от работата ни по време на работната среща.















Благодарим Бялисток!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Презентации на ученици за традициите в България по Коледа и Бъдни вечер

Дневник на проекта "Предизвикателства пред съвременното образование"

Транснационална работна среща в Корфу