Онлайн мобилност 31.05- 04.06.2021г.






В периода 31.05-04.06.2021 г, се проведе онлайн среща-мобилност по проекта ERA+ Integrated learning challenges, под ръководството на гръцката партнираща гимназия от Керкира, Корфу. Ето плаката, популяризиращ събитието,изготвен от символичния домакин на срещата.







                                                  Програма на мобилността:

                         




 Era+ Integrated Learning Challenges       

                  31 May – 4 June 2021

                  Virtual mobility program (Eastern Eur. Time)                   

 

 

Monday 31 May: Music, dance & Literature I

9:30 Welcome by the Headmaster.

 Era song presented by Spain’s students

9:45 -11:00 Stories Adapted and presented by the Greek, Spanish and Slovakian students (streaming)

11:00 – 12:00 Hemingway’s “The Old Man and the Sea”- Discussion

                          “Hybrids” an Arles short film – Discussion

12:00 -12:15 Break

12:15 – 12:30 Disney’s Fantasia 2000 (video)

12:30 -13:30 German, Spanish, Romanian students playing music, singing and dancing (videos)

13:30-13:45 Rock groups (animation)

 

Tuesday 1 June: Literature II & Traditional Dances and music

9:30 -11:15 Stories Adapted presented by Romania, Bulgaria and Germany

11:15 -12:15 Short films related to the adapted stories’ topics: Sci-fi “The Ocean Maker”- “The song of the Rain”- “Father and Daughter” (animation) - Discussion

12:15 -12:30 Break

12:30 – 13:15 Traditional dances and songs by Bulgarian and Greek students (videos)

13:15 -13:45 Dances from Catalunia, Germany, Greece, Romania, Slovakia.

 

Wednesday 2 June:  Games

9:30 - 12:00 Seminar on how to prepare an escape room game and student creations

12:00 – 12:15 Break

12:15 – 13:45 Students playing educational games

 

 

Thursday 3 June: Cinema & Discussion, Artists interviewed

9:30 – 11:30 Full length film (Studio Ghibli: Ponyo)

11:30 -12:00 Discussion

12:00 – 12:15 Break

12:15 – 12:30 Hayao Miyazaki: What it means to be an artist

12:30 – 13:00 The ceramics of Myrto Zirini: Workshop and Interview (video)

13:00 - 13:45 Short films made by students (Bulgaria, Romania)

 

Friday 4 June: Theatre & Comics

9:30 – 10:15 Theater: Greece, Germany and Romania

10:15 - 11:15 On line Comics: Across the River Styx

11:15 – 11:30 Brake

11:30 – 13:30 Working on imagination: comics’ scenarios and vignettes

Students singing the Era song and saying goodbye

 

        А ето и как протече ден по ден онлайн срещата по проекта:


                               
31.05.2021г.

 В мобилността участваха ученици от шестте училища, както и учители, работещи по проектните дейности. Програмата започна с приветстване от директора на гръцкото училище, домакин на виртуалната среща. Последва представяне на историите, създадени от гръцките, испанските и словашки ученици, които може да видите и на страниците ни в платформата e-twinning. https://twinspace.etwinning.net/92434/pages/page/1457997



















Информация ,с програмата на срещата и рекламиращия я плакат от гръцките партньори, беше поставена на видно място в училището ни.




                                  Поздрав от директора на гимназията в Керкира, Корфу.









След кратка пауза последва представяне на шестте училища, партниращи си по проекта с различни видеа от техни изяви. Ние се представихме с видеа от изяви на фолклорната група на училището "Бисерче" , както и с видеа създадени от учениците на 10.а клас, за празнуването на Великден.

Гръцките партньори представиха откъс от анимиран вариант на "Старецът и морето", а в е- twinning бе създадена тема, в която учениците написаха какви емоции и чувства предизвиква видеото у тях.







1.06.2021

 Този ден беше много вълнуващ за нас, защото представяхме пред всички партньори нашите разкази. Последва дискусия, относно разказите, както и какви чувства и емоции предизвикват в учениците историите и излъчените кратки филми, споменати в програмата. Резултатите от дискусията можете да видите в e-twinning страницата на проекта. Беше създаден падлет, в който учениците, по групи, дискутираха историите и илюстрациите по между си и написаха свои варианти за край на историите. https://twinspace.etwinning.net/92434/pages/page/1457997. Тези истории бяха писани в продължение на няколко месеца, съвместно с румънските и немските ученици като на предварителна онлайн среща, уточнихме международните групи и темите на разказите. Учениците си разменяха написаната от тях част ,а получилите ги групи, я продължаваха според написаното и така в крайна смета, бяха създадени 11 съвместни оригинални разказа, които бяха илюстрирани от учениците и техните учители по изобразително изкуство. Гордеем се с творческите си истории и илюстрации!

Последваха няколко кратки филми, по теми,касаещи проекта.След като изгледахме филмите, учениците споделиха своите впечатления в специално създадените теми за всеки филм в платформата Etwinning. https://twinspace.etwinning.net/92434/forum/207820











                Лъчи и Мая от 88 СУ. Димитър Попниколов с вълнение четат своя    разказ"Близначките" пред партниращите училища.























2.06.2021

Денят беше посветен на образователни игри. През първата част на деня, учениците наблюдаваха лекция как се създава Escape room, с приложението "Genuinely". След това те работеха по групи за създаване на своя игра,а също така играха и образователни игри, предложени от гръцкото училище. Резултатите от изиграните игри са публикувани в падлет в Etwinning страницата на проекта.
 Ето и линкове към някои от тях:



















3.06.2021

Програмата този ден бе посветена на филма Ponyo: a movie created by Miyazaki and studio Ghibli, и учениците имаха предварително зададени задачи и дискусия на Etwinning страницата на проекта.Те бяха разделени на групи и след като изгледаха филма, последва видео с режисьора на проекта, който разказа за създаването на филма. Учениците обсъдиха отговорите на поставените въпроси и написаха свои мнения по темата, на определеното място в платформата Etwinning.

След дискусията,учениците наблюдаваха видео с известен художник и мнението му , за това какво е да си художник. Те се запознаха с работата на Митро Зирини, гръцки художник, създател на керамика ,във връзка с една от основните теми на мобилността, а именно “Изкуството”. Във видеото те научиха за техники за справяне със стреса и работа с глина.

Програмата на деня завърши с видеа от изяви на учениците от партниращите си държави,като ние показахме видеа, създадени за часовете по английски език на тема” Какво не знаем за Великден във Великобритания?” В тях учениците бяха събрали информация по темата като я представят със запис на техните гласове на английски и показване на български субтитри.





















                           Ето и линк към дискусията на филма в Etwinning:https://twinspace.etwinning.net/92434/forum/208290

 4.06.2021

Посленият ден от онлайн срещата бе посветен на комикс от гръцката митология, свързн с темата на проекта, вода  "Across the River Styx". Учениците предварително бяха прочели комикса,а в самия ден по групи те трябваше да измислят и напишат четринадесетата глава от него. Ето и линк към комикса за чететене:https://www.acrosstheriverstyx.com/. Готовите завършеци може да видите в Etwinning.https://el.padlet.com/soumahilleas/tps64ussqgywzh4c















Денят беше посветен и на драма и театър и за това изгледахме видеа ,направени от парниращите училища. След това учениците споделиха мнения във форума на проекта по видяното и обсъдиха посланията и някои от героите от филмите.

По предложение на координаторите, учениците си направиха снимки, с идеята да изработят съвместни колажи за спомен  от мобилността.




Проектът завърши с нашата обща песен. Всяко парниращо училище написа по един куплет от песента, а музиката и аранжимента са на испанските ни партньори. Гордеем се с модерното и звучене и с факта ,че е любима на всички! https://drive.google.com/file/d/10Zl_qTWpVPnw44hZI1yx-OgCNPOIYAY4/view







След срешата учениците попълниха анкета, в която изразиха мнение за мобилността. Според тях, срешата е преминала ползотворно и успешно.
https://docs.google.com/forms/d/12vqPhSJyP40w4_1Z5SQo9BgdsQQ51fvtmi7G2WI44VQ/edit#responses
 
Последва и анкета от гръцките парньори за оценка на срещата. Резултатите може да видите на E twinning страницата ни.

Беше една седмица, изпълнена с нови изживявания, изпълнена с предизвикателства и дейности. Научихме нови неща и подобрихме уменията си в много области. Изпълнихме програмата и предварително поставените задачи. Завършваме срещата с нови приятели и умения и с надежда,че следващата среща ще е реална!

Подкрепата на Европейската комисия за изготвянето на настоящата публикация не представлява
одобрение на съдържанието, което отразява гледните точки само на авторите и не може да се търси отговорност от Комисията за всяка употреба, която може да бъде използвана за информацията,съдържаща се в нея.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Презентации на ученици за традициите в България по Коледа и Бъдни вечер

Дневник на проекта "Предизвикателства пред съвременното образование"

Транснационална работна среща в Корфу